top of page

Acipenser

Acipenser is al enkele jaren een gevestigde waarde binnen de visverkoop en vijverbouw. We hebben een ruim assortiment aan vissen, visvoer, vijvermaterialen, … .

Daarnaast realiseren we ook totaalprojecten. Hierbij werken we vaak samen met tuinarchitecten, bouw- en tuinaannemers, al dan niet gekozen door de klant.

De zaakvoerder, Laurens Buyse, is al van kinds af aan gebeten door vissen en vijvers. Zijn passie ligt vooral bij de Steur. De naam voor deze zaak was dan ook snel beslist : Acipenser.

Gedurende zijn studies liep Laurens stage bij verschillende viskwekerijen en onderzoekscentra in binnen- en buitenland, waar hij zich o.a. verdiepte in het houden en kweken van koi, winde, steur, baarsachtigen, … .
Deze ervaring wordt binnen Acipenser gebruikt. Een voorbeeld hiervan is het Acipenser blokkenmoerasfilter. Dit is een systeem die de gangbare op lava gebaseerde moerasfilters vervangt.
Dit systeem maakt ons uniek in de vijverbouwmarkt.

Bij Acipenser is de link naar de viskwekerij nooit veraf. 
Zo zijn er verschillende filtermaterialen die voornamelijk op kwekerijen gebruikt worden, in het gamma opgenomen. Daarnaast doen wij niet alleen aan doorverkopen van vissen en planten, maar staan wij ook in voor eigen kweek en opkweek. 

Het doel van Acipenser
 • De klanten zo correct mogelijke informatie verschaffen en de juiste begeleiding geven waar nodig.
   

 • Hoofdzakelijk op afspraak werken, om tijd te kunnen maken voor iedere klant en te kunnen inspelen op zijn individuele noden, want elke vijver is anders.
   

 • Een gevarieerd gamma aan vijvervissen aanbieden, die gezond en levenslustig zijn. Er zullen ook minder voorkomende steuren en vijvervissoorten aangeboden worden. Alhoewel steuren de hoofdzaak zijn, krijgt de koi ook een beduidende plaats in het gamma. Het betreft hier voornamelijk de Israëlische koi en in beperktere mate Japanse koi die in België gekweekt zijn. Ik kies daarbij enkel voor de beter kwaliteit koi. Natuurlijk wordt de gewone siervijver ook niet vergeten en zult u bij mij terecht kunnen voor allerhande vijvervissen, zoetwater mosselen, rivierkreeften enzomeer.
   

 • Sterke en gezonde vijverplanten - al dan niet van eigen kweek - aanbieden.
   

 • Degelijk vijvermateriaal aanbieden, die effectief doet wat ervan verlangd wordt. Dit steeds met een goede servies en de correcte garantiewaarborg.
   

 • Een eigen visvoederlijn aanbieden, afkomstig van de siervisteelt en die een goede gezond, groei en kleur van uw vissen waarborgt. Met in het bijzondere verschillende kweekvoeders, voor de klanten die graag zelf vissen willen kweken.
   

 • Het reinigen, verbeteren en onderhouden van vijvers.
   

 • Het vernieuwen van verouderde filtersystemen en beperkte aanleg van vijvers, al dan niet in samenwerking met de klant. Doorheen mijn studie in de agro-en biotechnieken heb ik mij toegelegd op waterfiltering. Met als grote vraag “Hoe bekom ik een goed werkende filter zonder veel waterverversing en zonder veel tijdsbesteding aan het schoonmaken ervan?”. Graag stel ik dan ook op deze site een nieuw type moerasfilter voor.
   

 • Een vernieuwende kijk brengen op waterfiltering. Een vijverfilter hoeft niet steeds lelijk te zijn, hij kan ook opgaan in de omgeving of zelf als object centraal staan. Hierbij staan de plantenfilters centraal.
   

 • Het ter beschikking stellen van niet op voorraad liggende producten door het plaatsen van bestellingen. Dit steeds tegen scherpe prijzen.
   

 • Tot slot kunt u ook bij Acipenser terecht voor het testen van uw water en waterbehandelingsproducten. Eveneens tegen zeer scherpe prijzen.

Acipenser en ECO

​De dag van vandaag is de mens zich erg bewust van zijn omgeving en zijn inpakt hierop. De woorden groen, energiezuinig en eco zijn dan ook nooit veraf. Ook bij Acipenser proberen we ons steentje bij te dragen en stelt men een paar doelen voorop:

 • Steuren onder de 30/35 cm zullen maar beperkt verkocht worden, omdat deze steurtjes toch enige extra zorg vragen. De ervaring leert me dat deze baby’tjes in de meeste vijvers toch niet overleven. Vanaf +- 30 cm (soort afhankelijk) hebben ze echter al wat meer reserves en is de kans veel groter dat ze overleven. Voor de personen die deze zorg eraan wil besteden, is er wel een baby steurkorrel verkrijgbaar.
   

 • Om een minimum aan verpakking te hebben, wordt het voeder verkocht in eenvoudige verpakkingen, zonder extra reclame of grote afbeeldingen.
   

 • Net zoals bij het voer worden de waterbehandelingsproducten zoals vijverzout, KH+, GH+, slibvreter… steeds in grotere hoeveelheden aangekocht, waar het merk van ondergeschikt belang is aan de werking. Zo zult u dus een goed maar eveneens milieuvriendelijk product hebben tegen een scherpe prijs.
   

 • De vijverplanten zullen niet systematisch voorzien worden van een informatiekaartje. Deze kaartjes zorgen voor extra afval, zeker als u meerdere exemplaren van dezelfde soort koopt. Bij aankoop zal echter steeds de nodige uitleg meegeven worden.
   

 • Deze visverkoopsystemen zijn steeds voorzien van een plantenfilter, dit zorgt ervoor dat het waterverbruik beperkter zal zijn.
   

Tot slot wil ik iedereen alvast veel plezier met zijn waterpartij wensen en aanmoedigen om zelf hun steentje bij te dragen aan het milieu.

bottom of page